Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här
ANNONS

Audi Quattro 2.1 urquattro Treser

1 495 000 kr
Märke
Audi
Modell
Quattro
Årsmodell
1982
Miltal
9 399 mil
Regnr
DLM519
Karosseri
Sportkupé
Drivmedel
Bensin
Växellåda
Manuell
Drivhjul
4WD
Färg
Silver

Försäkring

Hitta rätt bilförsäkring för dig

Fordonets historik - 9 händelser finns registrerade

CARFAX-rapporten hjälper dig att spara pengar genom ett säkrare köp. Den hjälper dig att upptäcka fusk med mätarställningen, besiktningshistorik, misstänkta importer, dolda fel och mycket annat.

Beskrivning och övrig information
Ett unikt tillfälle för alla Audi Quattro fans att förvärva en Ur-quattro 10V som har modifieras med delar från den tyska förädlingsfirman Treser. Bilen kommer med 2 uppsättningar hjul från BBS och dom extremt ovanliga Treser Turbo hjulen. Bakvingen är också tillverkad av Treser. Invändigt skiljer det sig med specialutformade sportstolar, en unik sportratt och växelspak från Treser. En individuell plaque med beställaren namn sitter monterat på instrumentbrädan. Hela motorn och drivlinan är helt genomgången och renoverat. Bilen fick sig en större genomgång och service i slutet av 2023 av Porsche K3 i Haninge där kamremmen byttes ut bland annat. Efter servicen lämnades bilen till Turbo Center som gick igenom växellådan, koppling och maskin. Bilen levererar ca 313 hp i dagsläget. Nuvarande brukar har ägt bilen sedan 1986 som importerades redan 1984 av en herre i Sundsvall. Lite info om modellen: Quattro betyder helt enkelt "fyra" och UR är tyska för "original". Quattro-konceptet föddes 1977 och lanserades på bilsalongen i Genève 1980. Quattro var den första fyrhjulsdrivna rallybilen och produktionen pågick från 1980 – 1991 Walter Treser kan behöva en introduktion. En utomordentligt begåvad ingenjör. Han var där vid födelsen av Quattro-konceptet. Han var chef för Advanced Special Vehicles för Audi från 1976 och sedan projektledare för Audi Quattro under utvecklingen. Från 1980 – 1982 var han chef för Audi Sport och övervakade Quattro i WRC. 1982 bestämde sig Treser för att en ny utmaning krävde, han sa upp sig från Audi och Treser Automobiltechnic und Design grundades specialiserat på konstruktion och styling av Audi-bilar. Hans tidigare erfarenhet av Audi och fortfarande ett nära samarbete med fabriken i Ingolstadt gjorde Treser till en omedelbar framgång och utsåg snabbt agenter i staterna.
Uppgifter från Transportstyrelsen
  • Märke
    AUDI
    Modell
    Quattro
    Fordonsår
    1982
    I trafik
    1984-07-11
    Färg
    Ljusgrå
  • Importfordon
    Svensksåld
    Antal säten
    5
    Totalvikt
    1 760 kg
    Längd
    4,45 m
    Bredd
    1,73 m

  • Drivmedel
    Bensin
    Motoreffekt
    147 kW/200 hk
Org.nr 556256-0184

Företaget har godkänt att de endast annonserar produkter och tjänster som är i enlighet med gällande lag.
Anmäl annons
ANNONS
Scrolla till toppen av sidan
Ring
Till Bytbil.com
ANNONS