Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här
ANNONS

Jaguar E-Type 3.8 Series 1

895 000 kr
Märke
Jaguar
Modell
E-Type
Årsmodell
1963
Miltal
3 414 mil
Regnr
FMF350
Karosseri
Cab
Drivmedel
Bensin
Växellåda
Manuell
Drivhjul
2WD
Färg
Röd

Försäkring

Hitta rätt bilförsäkring för dig

Fordonets historik - 11 händelser finns registrerade

CARFAX-rapporten hjälper dig att spara pengar genom ett säkrare köp. Den hjälper dig att upptäcka fusk med mätarställningen, besiktningshistorik, misstänkta importer, dolda fel och mycket annat.

Utrustning
  • designades E-Type av Malcolm Sayer
  • kombinerade med en kraftfull motor
  • som tillverkades från 1961 till 1968
  • inklusive versionen från 1963
Beskrivning och övrig information
En eftertraktad Jaguar E-type Series 1 från 1963, endast fyra ägare från 1973. Denna ikoniska sportbil är känd för sin tidlösa design och kraftfulla prestanda. Bilen är i behov av en lätt renovering, inklusive en stor service eftersom den inte har körts på tre år. Lacken behöver förbättras och cabriolettaket behöver monteras om. Trots dessa behov, erbjuder detta exemplar en fantastisk möjlighet för entusiasten att återställa en klassiker till sin forna glans. Med en historia av omsorgsfullt ägande och få tidigare ägare, representerar denna Jaguar E-type en sällsynt chans att äga en bit av bilhistorien. Missa inte chansen att förvärva denna legendariska bil och njut av den unika körupplevelsen som bara en E-type kan erbjuda. 1963 års Jaguar E-Type, är en klassisk sportbil som har blivit en bestående symbol för 1960-talets bildesign och prestanda. Ursprungligen introducerad 1961, med input från Jaguars grundare Sir William Lyons. Dess eleganta, gjorde den till en omedelbar ikon. Series 1 E-Type, är särskilt uppskattad för sin estetik och ingenjörskonst. Modellen från 1963 innehöll flera viktiga uppdateringar från tidigare versioner, inklusive förbättrade kyl- och bromssystem. Den drevs av en 3, 8-liters rak sexcylindrig motor som producerade 265 hästkrafter och kunde nå hastigheter upp till 240 km/h. Motorn var kopplad till en fyrväxlad manuell växellåda. E-Types monocoque-konstruktion, oberoende fram- och bakfjädring och skivbromsar på alla fyra hjul var avancerade funktioner för sin tid, vilket bidrog till dess exceptionella hantering och prestanda. Bilens kombination av skönhet, hög prestanda och konkurrenskraftig prissättning etablerade E-Type som en favorit bland entusiaster och tävlingsförare. Designmässigt är E-Type ofta känd för sin långa motorhuv, eleganta kaross och distinkta täckta strålkastare. Series 1-modellerna, är högt värderade av samlare för sin rena design. Idag förblir 1963 års Jaguar E-Type en mycket eftertraktad klassisk bil, värderad inte bara för sin historiska betydelse, utan också för sin tidlösa stil och spännande körupplevelse. Den finns regelbundet med på listor över de bästa och vackraste bilarna som någonsin tillverkats, vilket återspeglar dess bestående påverkan på bilvärlden.
Uppgifter från Transportstyrelsen
  • Märke
    JAGUAR
    Modell
    E
    Fordonsår
    1963
    I trafik
    1973-06-13
    Färg
    Mörkröd
  • Importfordon
    Svensksåld
    Antal säten
    2
    Totalvikt
    1 370 kg
    Längd
    4,45 m
    Bredd
    1,66 m

  • Drivmedel
    Bensin
    Motoreffekt
    191 kW/260 hk
Org.nr 556256-0184

Företaget har godkänt att de endast annonserar produkter och tjänster som är i enlighet med gällande lag.
Anmäl annons
ANNONS
Scrolla till toppen av sidan
Ring
Till Bytbil.com
ANNONS