Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Alfa Romeo 2000 GT Veloce Bertone NUT-AND-BOLT RESTAURERING

600 000 kr
Märke
Alfa Romeo
Modell
2000
Årsmodell
1975
Miltal
8 648 mil
Regnr
HSM314
Karosseri
Sportkupé
Drivmedel
Bensin
Växellåda
Manuell
Drivhjul
2WD
Färg
Silver

Försäkring

Hitta rätt bilförsäkring för dig

Fordonets historik - 8 händelser finns registrerade

CARFAX-rapporten hjälper dig att spara pengar genom ett säkrare köp. Den hjälper dig att upptäcka fusk med mätarställningen, besiktningshistorik, misstänkta importer, dolda fel och mycket annat.

Beskrivning och övrig information
Vackra Bertoneritade GTV 2000 coupén i sista och bästa modellutförandet. Unik bil med högt samlarvärde. Sista utförandet som byggdes 1974 till 1977 med nya motorn på 130 hk. Bättre bromsar styvare chassi och riktig sportbilskänsla med fantastisk körglädje. Finslipad design och denna motor gör GTV 2000 till den den mest eftertraktade modellen. Ett fantastiskt tillfälle för den som söker en Bertone coupe / Alfa Romeo 105 i bättre kondition än när den lämnade fabriken. Detta objekt har genomgått en total restaurering under 12 års tid. Det finns inte en del på bilen som det inte lagts tid på. Detta innebär att det är en bil som tål att användas men passar likväl in i en samling. Precis allt fungerar på vår GT. Motor och växellåda går perfekt. Inga skrap i växellådan. Invändigt är skicket klanderfritt och tygstolar innertak och mattor är helt utan anmärkningar. Utvändigt är bilen även där i nyskick. Mycket påkostad lackering. All plåt är rak och fin. Vidare är det värt att nämna att rostskyddsmassa finns i trösklar. Samma massa finns i alla de punkter där korrosion brukar förekomma på 105 karossen. Idag har den folierade vita ”meatballs” på dörrar samt huv. Dessa går givetvis att ta bort enkelt. De gula lyktorna fram är tidsenliga äkta Carello. Original vita finns och medföljer givetvis. Fälgarna är från Revolution och något bredare än OEM. Ratten som sitter monterad är en klassisk Momo INDY träratt. Detta objekt tål att synas och vi vågar påstå att det är svårt att hitta en motsvarande bil i samma skick. Ring eller maila en av våra rådgivare för mer information och bilder. Vi tar alla bilar i inbyte. Testa oss!
Uppgifter från Transportstyrelsen
  • Märke
    ALFA ROMEO
    Fordonsår
    1975
    I trafik
    1977-08-03
    Färg
    Röd
  • Importfordon
    Svensksåld
    Antal säten
    2
    Totalvikt
    1 360 kg
    Längd
    4,1 m
    Bredd
    1,59 m

  • Drivmedel
    Bensin
    Motoreffekt
    95 kW/129 hk
    Koldioxidutsläpp
    0 g/km CO2
Org.nr 556949-3207

Företaget har godkänt att de endast annonserar produkter och tjänster som är i enlighet med gällande lag.
Anmäl annons
Scrolla till toppen av sidan
Ring
Till Bytbil.com