Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Slog rekord i Cannonball Run - får hård kritik

"Oansvarigt - vårt land är förlamat av coronakrisen"

26 timmar och 38 minuter. Det är det nya rekordet i Cannonball Run, bilracet där man ska ta sig så snabbt som möjligt från New York till Los Angeles.
Men nu kommer hård kritik mot deltagarna:
– Vårt land är förlamat av coronakrisen. Det är oansvarigt att köra ett race på allmänna vägar och riskera att krocka med räddningspersonal eller fordon som fraktar medicinsk utrustning, säger Alex Roy, som slog rekordet för 14 år sedan.

Avståndet mellan New York och Los Angeles är nästan 480 mil. Alla ni som någon gång kört bil i USA – t ex Route 66 – känner att det är en sträcka som kräver fyra-fem övernattningar innan man anländer till västkusten.
Men så finns det män (i de allra flesta fall) som vill testa att köra sträckan så snabbt det bara går.
Cannonball Run arrangerades för första gången på 70-talet (vid fem tillfällen) och är biltävlingen där allt är tillåtet. Det handlar om att ta sig från ena kusten till den andra genom hela USA och genom åren är det många olika galningar som har känt sig manade att sätta sig bakom ratten.
Hollywood var snabba med att haka på och skapa filmer. Vi svenskar känner främst till filmen Cannonball Run från 1981 som fick det märkliga namnet ”Mitt i plåten!” på svenska biografer.

För några dagar sedan bestämde sig några personer för att slå nytt rekord i Cannonball Run. Ganska lite uppgifter har sipprat ut om vilka individerna är, men man vet så mycket som att det var tre män som startade från Red Bull Garage i New York för drygt en vecka sedan.
De körde en Audi A8 (årsmodell 2019) och la upp en bild på sociala medier där man ser att de fyllt trunken med bensindunkar för att spara tid på vägen och undvika att tanka bilen på bensinmackar.

Efter 26 timmar och 38 minuter hade de anlänt till den traditionella destinationen: Portofino Hotel & Marina i Redondo Beach, Kalifornien. Ett nytt rekord med 45 minuters marginal.
Men det är knappt någon som jublar över prestationen. Istället har kritiken varit hård på sociala medier, även från tidigare deltagare:
– Ok, det har slagits ett nytt rekord. Men deltagarna har utnyttjat en situation där vägarna är öde eftersom de flesta har isolerat sig i coronakrisen, säger John Ficarra, som själv arrangerat liknande lopp genom åren.

Och Alex Roy, som slog rekordet för 14 år sedan, är lika irriterad:
– Vårt land är förlamat av Corona. Det är oansvarigt att köra ett race på allmänna vägar och riskera att krocka med räddningspersonal eller fordon som fraktar medicinsk utrustning, skriver han på sociala medier.

Många håller med Alex Roy och föreslår att rekordet helt enkelt ska strykas.
– Det är oansvarigt att köra under en stor nationell kris. Låt oss glömma de här personernas så kallade prestation, skriver en person.
– Det är en illegal tävling och som sedan tidigare föraktas av allmänheten. De här deltagarna har lyckats ge Cannonball Run ett ännu sämre rykte.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com
ANNONS