Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Otroliga detaljerna i världens häftigaste bilbana

Här är bilbanan som F1-stjärnorna brukade leka med

Lekte du också med bilbana som barn?
Här är den perfekta leksaken och julklappen för att återuppliva dina drömmar.
En otrolig detaljrik komplett Formel 1-bana i skala 1:32 för endast 250 000 kronor.

I takt med att mobiler och surfplattor tar över blir det allt ovanligare med leksaker, men de flesta killar som växte upp för några decennier sedan lekte med den gamla kära bilbanan. Nu har du chansen att lägga händerna på tidernas mest exklusiva bilbana. Den här skapelsen i skala 1:32 beställdes av Formel 1-cirkusen själva och byggdes av Slot Mods Raceways, i Detroit, Michigan, USA.

I slutet av november säljs den på RM Sotheby’s auktion i samband med Formel 1 i Abu Dhabi. Bilbanan har till och med turnerat runt på alla  Grand Prix-tävlingar under säsongen 2018 och många av F1-förarna har lekt med den.

Banan är gjord för två bilar som tävlar mot varandra på en gång. Ja, du kan det klassiska konceptet. Just den här bilbanan har nbyggd elektronisk tidtagning och kameror på banan.

Detaljrikedomen är enorm, med både publik, depåer och andra realistiska detaljer direkt från Formel 1. Skaparen Slot Models har handbyggt hela skapelsen och det tog upp till sex månader att bygga banan. Formel 1-bilbanan är handmålade fans på läktarna, specialbyggda hus.

Säljaren donerar hela köpesumman till Reaching the Last Mile Fund för att förebygga sjukdomar, ett gemensamt initiativ med Bill Gates Foundation.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com
ANNONS