Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Elon Musk: "Helt självkörande Tesla väldigt nära"

Basfunktionerna för en helt självkörande Tesla kan vara en verklighet redan 2020.
Det tror åtminstone en väldigt självsäker Elon Musk.
– Jag är extremt säker på att nivå 5 eller i princip helt självkörande teknik kommer ske, säger han.

Vi får anledning att återkomma till Teslas grundare och VD Elon Musk en gång till denna vecka. Men denna gång har han varken gett sitt stöd till en ny presidentkandidat eller börjat sälja shorts för att håna en viss typ av investerare.

Nej, nu gör han istället nya, spännande uttalanden om helt självkörande Teslor. Vid öppningen av World Artificial Intelligence Conference, en mässa för artificiell intelligens i Shanghai, sa han nyss att bolaget är väldigt nära att lyckas utveckla självkörande bilar på nivå 5.

Det skulle betyda att bilen kan köra helt självständigt utan mänsklig handpåläggning i alla typer av trafik.

– Jag är extremt säker på att nivå 5 eller i princip helt självkörande teknik kommer ske och jag tror det kommer väldigt snabbt, säger han enligt nyhetsbyrån Reuters.

Han tillägger senare:

– Jag förblir självsäker över att vi kommer att ha basfunktionerna för nivå 5 i år.

Vissa skulle nog vilja hävda att man får ta Elon Musks uttalande med en nypa salt. 2016 gjorde han liknande påståenden om teknikens framfart som inte riktigt gick i mål. Då förväntade han sig att Teslabilarna skulle kunna köra från den amerikanska västkusten till östkusten utan någon mänsklig inblandning alls innan 2017 års slut.

Det återstår egentligen bara att se när nivå 5 blir ett faktum. Musk må ha haft fel innan, men han har också överraskat oss i positiv bemärkelse flera gånger.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com
ANNONS