Bakslag för bildelning: BMW och Mercedes tvingas lägga ner

Stänger ner bildelning i både London och USA

BMW och Mercedes slog sina påsar ihop i Share Now för mindre än ett år sedan att få fart på bildelning.
Nu tvingas de tyska premiummärkena att lägga ner stora delar av verksamheten.
Share Now stänger ner helt i USA och Kanada samt i Florens, London och Bryssel.

Bildelning sades för några år sedan vara på väg att revolutionera bilbranschen. Men hittills har nästan alla bildelningstjänster floppat totalt. Flera aktörer har fått lägga ner i Sverige, bland annat både Car2Go och Drive Now.

De båda tyska jättarna BMW och Mercedes slog för mindre än ett år sedan sina påsar ihop i Share Now, som var en sammanslagning av Car2Go och Drive Now. Men inte ens det hjälpte, förlusterna har skenat och de trogna kunderna har uteblivit.

Nu tvingas bolaget att dra i handbromsen rejält. Share Now avslutar all verksamhet i USA och Kanada redan från den 29 februari nästa år, enligt Reuters. Dessutom stänger de ner all bildelning i Florens, London och Bryssel. Enligt bilaget ska de fokusera på kvarvarande städer för att hitta lönsam tillväxt för moblitetsinnovation.

Nedläggningen är ett stort bakslag för de som hade hoppats att bildelning skulle kunna minska Co2-utsläppen och trängseln i våra städer. De som behöver en bil verkar i stället vilja äga den själv, trots att den oftast står parkerad mer än 90 procent av tiden.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com